هر حرفه و شغلی دارای اصطلاحات مخصوص به خود میباشد. دانستن اصطلاحات هر حرفه و شغل به شما کمک میکند تا در هنگام معاملات طلا و جواهر بتوانید از عهده حل بسیاری از مشکلات برآیید. در صنف طلا و جواهر، اصطلاحات رایجی وجود دارد که کمتر اساتید این حوزه در اختیار شما قرار میدهند. با ما همراه باشید تا اصطلاحات بازار طلا را برای شما بازگو کنیم.
مظنه : قیمت یک مثقال طلای 17 عیار (705)

یک مثقال طلای 17 عیار (705) برابر با 4.6083 گرم طلای 17 عیار (705) و برابر با 4.3318 گرم طلای 18 عیار (750) است.
اصطلاح 4 تا 9 یعنی عیار 999.9 (طلای خالص یا شمش طلا)

نیم عیار / عیار نیم: به طلای با عیار 12 گفته میشود.

طلای نیمعیار به طلایی گفته میشود که دارای عیار ۱۲ یا ۵۰ درصد طلای خالص است.
در واقع، از مجموع ۲۴ واحد ممکن، تنها ۱۲ واحد آن طلا و ۱۲ واحد دیگر فلزات دیگر (مثل مس، نقره یا روی) هستند. به همین دلیل، به این نوع طلا نیمعیار گفته میشود؛ چون دقیقاً نیمی از آن طلاست.
مشخصات طلای نیمعیار:
• عیار: ۱۲ (از ۲۴)
• درصد طلای خالص: ۵۰٪
• رنگ: زرد مایل به ماتتر (بسته به فلزات آلیاژی)
• سختی و استحکام: بیشتر از طلای ۱۸ یا ۲۴ عیار
• قیمت: ارزانتر از طلای ۱۸ عیار و ۲۴ عیار
• کاربرد: بیشتر در ساخت زیورآلات ارزانقیمت یا جواهراتی با طراحی خاص در کشورهای خارجی (به ویژه آمریکا و کشورهای آسیایی)
طلای نیم عیار ارزش ذاتی کمتری نسبت به طلای 18 عیار داشته و در بلندمدت ممکن است دچار تغییر رنگ هم بشود همچنین در بازار ایران رایج نمیباشد ولی اگر که طلایی مقاوم در برابر ضربه و خراش جهت استفاده روزمره و با قیمت مناسب میخواهید گزینه مناسبی است.
نمایشگر همیشه روشن؛ ۶ سال (حداقل)

اپل در سال ۲۰۱۹ با استفاده از پنلهای LTPO برای اپل واچ ۵، قابلیت نمایشگر همیشه روشن را برای این ساعت ارائه داد. اما این قابلیت بعد از سالها انتظار، بالاخره به مدلهای پرو آیفون ۱۴ راه پیدا کرده است.
سالها قبل که بیشتر گوشیهای اندرویدی از نمایشگرهای LCD بهره میبردند، این گوشیها میتوانستند به نوعی قابلیت نمایشگر همیشه روشن را شبیهسازی کنند. اما به غیر از این گوشیها، در سال ۲۰۱۶ گوشیهایی مانند گلکسی S7 و الجی G5 به عنوان اولین گوشیهای مبتنی بر فناوری نمایشگر همیشه روشن راهی بازار شدند. در آن زمان فعالسازی این قابلیت، فشار زیادی به باتری وارد میکرد اما در چند سال اخیر، مصرف انرژی این مشخصه بسیار بهتر شده است.
شارژ بیسیم؛ ۸ سال

مانند نمایشگر همیشه روشن، قابلیت شارژ بیسیم هم در ابتدا راهی اپل واچ شد. در حقیقت اولین نسل اپل واچ در سال ۲۰۱۴ هم از این مشخصه بهره میبرد. Palm Pre اولین گوشی مجهز به این مشخصه محسوب میشود که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد. تا چند سال به غیر از این گوشی و نسلهای بعدی، گوشی دیگری از این قابلیت بهره نمیبرد.
اما در نهایت در سال ۲۰۱۲ گوشیهایی مانند نوکیا ۹۲۰ و نکسوس ۴ هم با بهرهگیری از شارژ بیسیم به دست کاربران رسیدند. در ابتدا گوشیها برای شارژ بیسیم از دو استاندارد مختلف استفاده میکردند ولی سرانجام شرکتهای مختلف بر سر بهرهگیری از استاندارد Qi به توافق رسیدند.
در سال ۲۰۱۷ اپل از آیفون X و آیفون ۸ رونمایی کرد و این گوشیها از شارژ بیسیم بهرهمند شدند. در سال ۲۰۲۰ هم فناوری مگسیف از راه رسید که به کاربران اجازه میدهد به صورت مگنتی آیفون خود را شارژ کنند.