بهطور کلی کانیهای با ارزش به دو دسته سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی تقسیم میشوند.
سنگهای قیمتی

سنگهای قیمتی، سنگهایی هستند که اصولا شفاف هستند و توسط گوهرشناسان تشخیص داده میشوند. این سنگها در صنعت جواهرسازی کاربرد دارند و بهدلیل کمیاب بودن، گران قیمت و ارزشمند هستند.
الماس، یاقوت و زمرد بهعنوان سنگهای قیمتی در صنعت جواهرات معروف میباشند.
سنگهای نیمه قیمتی

سنگهای نیمه قیمتی صرفا بهدلیل زیبایی خود ارزش گذاری میشوند و بسته به خلوص و کیفیت خود قیمتگذاری میشوند. برخی از معروفترین این سنگها اکساندریت، عقیق، آمتیست، آکوامارین، گارنت، لاجورد، سیترین، سنگ ماه، چشم ببر، توپاز، فیروزه، مروارید، تورمالین، تانزانیت، رز کوارتز و .. هستند.
تفاوت بین سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی

گوشیهای سری آیفون ۱۱ در سال ۲۰۱۹ با مدل ۴G عرضه شدند و در نهایت اپل برای سری آیفون ۱۲ به استفاده از مودم ۵G روی آورد. دلیل اصلی این تاخیر ارتباطی با لجاجت همیشگی اپل برای استفاده از فناوریهای جدید ندارد. بلکه این موضوع به درگیریهای بین اپل و کوالکام و شکست اینتل در این زمینه برمیگردد. در نهایت بعد از اینکه اینتل شکست را در زمینهی ساخت مودمهای ۵G پذیرفت، اپل و کوالکام هم درگیریهای حقوقی را کنار گذاشتند و بار دیگر قرارداد همکاری امضا کردند.
در آن دوران شایعاتی در مورد استفادهی آیفون از مودمهای سامسونگ، مدیاتک و حتی هواوی به گوش میرسید که این شایعات به واقعیت تبدیل نشدند. بعد از شکست اینتل، اپل تصمیم گرفت شخصا وارد این حوزه شود و به همین خاطر در سال ۲۰۱۹ بخش مودم موبایل این شرکت را با پرداخت ۱ میلیارد دلار تصاحب کرد. برخی تحلیلگران بر این باور بودند که اپل در سال ۲۰۲۳ استفاده از مودمهای اختصاصی را آغاز میکند ولی ظاهرا این شرکت بر سر پتنتهای مربوط به مودمها با چالشهای زیادی روبرو شده است.
گلکسی S10 5G اولین گوشی مبتنی بر این فناوری محسوب میشود که در سال ۲۰۱۹ راهی بازار شد. بنابراین در کل اپل ۱۸ ماه دیرتر از رقیب دیرینهی خود به بهرهگیری از این مشخصه روی آورد.
نمایشگر همیشه روشن؛ ۶ سال (حداقل)

اپل در سال ۲۰۱۹ با استفاده از پنلهای LTPO برای اپل واچ ۵، قابلیت نمایشگر همیشه روشن را برای این ساعت ارائه داد. اما این قابلیت بعد از سالها انتظار، بالاخره به مدلهای پرو آیفون ۱۴ راه پیدا کرده است.
سالها قبل که بیشتر گوشیهای اندرویدی از نمایشگرهای LCD بهره میبردند، این گوشیها میتوانستند به نوعی قابلیت نمایشگر همیشه روشن را شبیهسازی کنند. اما به غیر از این گوشیها، در سال ۲۰۱۶ گوشیهایی مانند گلکسی S7 و الجی G5 به عنوان اولین گوشیهای مبتنی بر فناوری نمایشگر همیشه روشن راهی بازار شدند. در آن زمان فعالسازی این قابلیت، فشار زیادی به باتری وارد میکرد اما در چند سال اخیر، مصرف انرژی این مشخصه بسیار بهتر شده است.
شارژ بیسیم؛ ۸ سال

مانند نمایشگر همیشه روشن، قابلیت شارژ بیسیم هم در ابتدا راهی اپل واچ شد. در حقیقت اولین نسل اپل واچ در سال ۲۰۱۴ هم از این مشخصه بهره میبرد. Palm Pre اولین گوشی مجهز به این مشخصه محسوب میشود که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد. تا چند سال به غیر از این گوشی و نسلهای بعدی، گوشی دیگری از این قابلیت بهره نمیبرد.
اما در نهایت در سال ۲۰۱۲ گوشیهایی مانند نوکیا ۹۲۰ و نکسوس ۴ هم با بهرهگیری از شارژ بیسیم به دست کاربران رسیدند. در ابتدا گوشیها برای شارژ بیسیم از دو استاندارد مختلف استفاده میکردند ولی سرانجام شرکتهای مختلف بر سر بهرهگیری از استاندارد Qi به توافق رسیدند.
در سال ۲۰۱۷ اپل از آیفون X و آیفون ۸ رونمایی کرد و این گوشیها از شارژ بیسیم بهرهمند شدند. در سال ۲۰۲۰ هم فناوری مگسیف از راه رسید که به کاربران اجازه میدهد به صورت مگنتی آیفون خود را شارژ کنند.